Language: da

Valuta : kr

Den fineste Kakao for en lækker kraftfuld kop varm chokolade

Piura Porcelana kakaopulver er lavet af Porcelana kakaobønner der, indenfor de sidste par år, blev opdaget i Piura River Valley i Peru. Denne type kakao troede man var udryddet efter ødelæggende sygdomme angreb træerne i  1916. Endnu mere overraskende var det at træerne man fandt for nylig voksede i en bortgemt dal i Peru i højder mellem 1000 og 1200 meters højde, usædvanlige for kakao. 

Denne ‘glemte’ hvide kakao eller “Porcelana” er en yderst sjælden og højt værdsat type af kakao på grund af dens  exceptionelt fyldige og frugtagtige smag. Man antog tidligere at Porcelana Criollo kun fandtes i Venezuela og Mexico. Tæt på udryddelse er den sat i produktion igen af lokale farmere i Piura, Peru, der skiftet fra produktion af ris til Kakao da det er meget bedre for deres indtægter og for naturen.

Da opdagelsen af disse sjældne kakao træer først er sket for nylig, og da det tager tid for nyplantede træer at nå en størrelse, hvor man kan høste fra dem, betyder det, at der kun er begrænsede mængder af Piura Porcelana kakao tilgængelig.

Selvom cirka 70% af bønnerne er hvide og resten let violette er chokoladen lys brun. Fermenteringen og ristningen af bønnerne gør, at man ikke umiddelbart kan skelne dem fra andre normale kakaobønner, men den kraftige smag og lave surhedsgrad er overraskende. 

Salget af denne kakaopulver hjælper til at genoprette produktion af en yderst sjælden kakaobønne og forhindre udryddelsen af denne. Hvad mere kan man ønske sig? Et ædelt formål og en lækker kop varm chokolade!